Your browser does not support JavaScript!

Zupa ogórkowa z zielonymi warzywami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zupa ogórkowa z zielonymi warzywami - Krok 1

Cukinię, kalarepę i por kroimy w kostkę i przesmażamy na połowie oliwy. Gdy warzywa zaczną mięknąć, zalewamy je bulionem i gotujemy do miękkości około 20 minut.

2.

Zupa ogórkowa z zielonymi warzywami - Krok 2

Ogórki ścieramy na tarce do jarzyn.

3.

Zupa ogórkowa z zielonymi warzywami - Krok 3

Gdy warzywa w zupie są już miękkie, dodajemy starte ogórki oraz osączoną z zalewy fasolkę szparagową. Doprawiamy majerankiem i gotujemy jeszcze 5 minut.

4.

Zupa ogórkowa z zielonymi warzywami - Krok 4

Fasolę zabielamy śmietaną i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego!

Zupa ogórkowa z zielonymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.