Your browser does not support JavaScript!

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem

Składniki

  • ½ puszki Zielonego groszku „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 80 g ulubionego azjatyckiego makaronu (waga przed ugotowaniem)
  • 3-4 duże brązowe pieczarki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 plasterek imbiru
  • 1 mała marchewka
  • 1 cebulka dymka ze szczypiorem
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka sezamu
  • ½ papryki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 1

Czosnek, chili i imbir drobno siekamy. Marchewkę obieramy, kroimy w julienne, paprykę w cienkie paseczki, pieczarki i dymkę w plasterki.

2.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 2

Jajka gotujemy na półtwardo.

3.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 3

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

4.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 4

W rondelku rozgrzewamy olej. Wrzucamy czosnek, chili i imbir, krótko przesmażamy. Dodajemy marchewkę, paprykę i pieczarki, smażymy około 5 minut. Wlewamy bulion, zagotowujemy, doprawiamy sosem sojowym.

5.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 5

Do rondelka dodajemy osączony groszek, krótko podgrzewamy. Zupę nalewamy do misek, dodajemy ugotowany makaron, obrane i przekrojone na pół jajka. Całość posypujemy sezamem i dymką.

Smacznego!

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.