Składniki

  • ½ puszki Zielonego groszku „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 80 g ulubionego azjatyckiego makaronu (waga przed ugotowaniem)
  • 3-4 duże brązowe pieczarki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 plasterek imbiru
  • 1 mała marchewka
  • 1 cebulka dymka ze szczypiorem
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka sezamu
  • ½ papryki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Składniki

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 1

Czosnek, chili i imbir drobno siekamy. Marchewkę obieramy, kroimy w julienne, paprykę w cienkie paseczki, pieczarki i dymkę w plasterki.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 2

Jajka gotujemy na półtwardo.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 3

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 4

W rondelku rozgrzewamy olej. Wrzucamy czosnek, chili i imbir, krótko przesmażamy. Dodajemy marchewkę, paprykę i pieczarki, smażymy około 5 minut. Wlewamy bulion, zagotowujemy, doprawiamy sosem sojowym.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem - Krok 5

Do rondelka dodajemy osączony groszek, krótko podgrzewamy. Zupę nalewamy do misek, dodajemy ugotowany makaron, obrane i przekrojone na pół jajka. Całość posypujemy sezamem i dymką.

Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem

•ᴗ• Zupa orientalna ramen z warzywami i jajkiem
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle,%20ugotowanego%20na%20parze.

Zielony Groszek Ugotowane Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Tak właśnie przygotowany został Groszek Zielony „Gotowane na parze”. Dzięki blanszowaniu na parze, groszek charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. To idealny dodatek do kuchennych inspiracji!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałata z serem feta i koperkiem, podana na eleganckim talerzu – idealna propozycja na lekki i zdrowy posiłek.

Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Sałatka z makaronem, tuńczykiem i świeżymi pomidorami – prosty i pyszny przepis na letni obiad.

Sałatka makaronowa z białą fasolą i tuńczykiem

Aksamitna zupa krem z dyni podana z prażonymi pestkami – idealna propozycja na świąteczny obiad.

Dyniowa zupa krem z jabłkiem i cynamonem

Zobacz więcej takich przepisów