
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 1 godz.
- średnie
Siekamy imbir. Do wody wrzucamy trawę cytrynową i imbir, doprawiamy sosem sojowym. Gotujemy 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy trawę cytrynową.
Marchewkę i pietruszkę kroimy w paseczki, dodajemy do zupy.
Rybę kroimy w duże kawałki. Wrzucamy do wywaru z warzywami i gotujemy 10 minut.
Dodajemy krewetki i sok z limonki. Podgrzewamy 2 minuty. Zupę przed podaniem posypujemy kiełkami Mung.
Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej