Your browser does not support JavaScript! Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 puszka Kiełków fasoli Mung Bonduelle 212 ml

  • 6 obranych gotowanych krewetek

  • 1 średni filet z mintaja

  • 2 marchewki

  • 1 pietruszka

  • 100 g marynowanej trawy cytrynowej

  • 30 g imbiru

  • 1 łyżka sosu sojowego

  • 1 litr wody

  • Sok z 1 limonki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)


Przygotowanie

1

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung - Krok 1

Siekamy imbir. Do wody wrzucamy trawę cytrynową i imbir, doprawiamy sosem sojowym. Gotujemy 10 minut. Po tym czasie wyjmujemy trawę cytrynową.

2

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung - Krok 2

Marchewkę i pietruszkę kroimy w paseczki, dodajemy do zupy.

3

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung - Krok 3

Rybę kroimy w duże kawałki. Wrzucamy do wywaru z warzywami i gotujemy 10 minut.

4

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung

Dodajemy krewetki i sok z limonki. Podgrzewamy 2 minuty. Zupę przed podaniem posypujemy kiełkami Mung.

:)

Zupa rybna z kiełkami fasoli Mung

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu