Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami

Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami

Składniki

  • 1 Kaszetka z Soczewicą Bonduelle 160 g
  • 200 g brokuła
  • 150 g roślinnego jogurtu
  • 150 g twarożku kanapkowego roślinnego
  • 150 g kolorowej papryki
  • 50 g mąki pszennej lub bezglutenowej
  • 50 ml oliwy
  • 20 g masła orzechowego (dowolnego)
  • 1 mały pęczek bazylii
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami - Składniki

Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami - Krok 1

Kaszetkę gotujemy 7-10 minut w lekko osolonym wrzątku. Następnie przelewamy zimną wodą.

Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami - Krok 2

Do kaszy z warzywami dodajemy masło orzechowe, jogurt oraz mąkę. Mieszamy do uzyskania dość gęstej konsystencji ciasta. Doprawiamy szczyptą soli.

Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami - Krok 3

Brokuł dzielimy na niewielkie różyczki i przesmażamy na łyżce oliwy. Jeśli chcemy uzyskać bardziej miękkie brokuły, podlewamy łyżką wody. Pod koniec dodajemy pokrojoną na cząstki paprykę i przesmażamy razem. Doprawiamy solą, pieprzem.

Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami - Krok 4

Średnio rozgrzaną blachę lekko natłuszczamy. Wykładamy po porcji ciasta i pieczemy w piekarniku ok. 7-10 minut lub kładziemy blachę na kuchence i opiekamy placki z obu stron.

Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami - Krok 5

Twarożek mieszamy z posiekaną bazylią. Podajemy wszystko razem.

Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami

•ᴗ• Placki z soczewicą z blachy z serkiem i warzywami

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kanapka z fasolą i zieleniną na desce do krojenia.

Biała fasola w miodzie

Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami, posypany świeżo posiekaną zieloną cebulką.

Rigatoni z sosem śmietanowym

Sajgonki z tofu i kiełkami fasoli mung - Krok 9

Sajgonki z tofu i kiełkami fasoli mung

Zobacz więcej takich przepisów