Your browser does not support JavaScript!

Zupa z zielonych warzyw z pulpecikami rybnymi

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu z zielonych warzyw Bonduelle
  • 500 g filetów rybnych (np. morszczuk, dorsz)
  • 50 ml oliwy EV
  • 15 g kiełków zielonego groszku
  • 2 dymki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 małe jajko
  • ¼ łyżeczki suszonego tymianku
  • Pęczek koperku
  • Pęczek pietruszki
  • Sól, pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zupa z zielonych warzyw z pulpecikami rybnymi - Krok 1

Rybę dokładnie osuszamy i bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w malakserze. Przekładamy do miski. Dodajemy jajko. Bułkę moczymy w wodzie, a następnie odciskamy dokładnie i dodajemy do ryby. Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

2.

Zupa z zielonych warzyw z pulpecikami rybnymi - Krok 2

Formujemy niewielkie pulpeciki.

3.

Zupa z zielonych warzyw z pulpecikami rybnymi - Krok 3

W garnku zagotowujemy 700 ml wody lub lekkiego warzywnego bulionu. Na bardzo wolnym ogniu gotujemy pulpeciki z ryby.

4.

Zupa z zielonych warzyw z pulpecikami rybnymi - Krok 4

Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy krótko mrożone warzywa z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy lekko zmiękną, dodajemy do zupy.

5.

Zupa z zielonych warzyw z pulpecikami rybnymi - Krok 5

Koperek i pietruszkę siekamy i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku. Podajemy z kiełkami groszku i kropelką oliwy.

Smacznego!

Zupa z zielonych warzyw z pulpecikami rybnymi

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.