Bulion zagotowujemy z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, anyżem, cynamonem, goździkami, połową cebuli i połową czosnku. Gotujemy 10 minut na małym ogniu.
Do bulionu dodajemy całą zawartość puszki z buraczkami. Lekko rozgniatamy widelcem i podgrzewamy 2–3 minuty. Następnie odstawiamy pod przykryciem na 1,5 godziny. Po tym czasie barszcz podgrzewamy, odcedzamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podsmażamy pozostałą cebulę z czosnkiem na oliwie i mieszamy z czerwoną fasolą.
Fasolę z cebulą i czosnkiem miksujemy lub rozgniatamy widelcem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Na każdym układamy pasek z pasty fasolowej i rolujemy. Skrapiamy wodą i oprószamy kminkiem. Pieczemy w 220℃ bez termoobiegu około 15 minut. Podajemy z barszczem.
Pysznie i pięknie
Im mniej tym więcej
Brawo ?????
Miód na moje groszkowe serce 😀 Zachęcam do korzystania z naszych przepisów – z warzywami wszystko smakuje lepiej!