Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Składniki

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 1

Bulion zagotowujemy z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, anyżem, cynamonem, goździkami, połową cebuli i połową czosnku. Gotujemy 10 minut na małym ogniu.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 2

Do bulionu dodajemy całą zawartość puszki z buraczkami. Lekko rozgniatamy widelcem i podgrzewamy 2–3 minuty. Następnie odstawiamy pod przykryciem na 1,5 godziny. Po tym czasie barszcz podgrzewamy, odcedzamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 3

Podsmażamy pozostałą cebulę z czosnkiem na oliwie i mieszamy z czerwoną fasolą.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 4

Fasolę z cebulą i czosnkiem miksujemy lub rozgniatamy widelcem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 5

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Na każdym układamy pasek z pasty fasolowej i rolujemy. Skrapiamy wodą i oprószamy kminkiem. Pieczemy w 220℃ bez termoobiegu około 15 minut. Podajemy z barszczem.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą

•ᴗ• Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Komentarze 2

  • Monika
    12 października 2021 o 09:12

    Pysznie i pięknie
    Im mniej tym więcej
    Brawo ?????

    • Warzywne Inspiracje
      13 października 2021 o 16:19

      Miód na moje groszkowe serce 😀 Zachęcam do korzystania z naszych przepisów – z warzywami wszystko smakuje lepiej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Świąteczny obiad: filety rybne z fasolką w pomidorach na drewnianej tacy, otoczone bożonarodzeniową dekoracją.

Seleryba po grecku z oliwkami i fasolą cannellini

piernik z fasoli - zdjęcie

Piernik z fasoli

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

Hummus z pieczonym czosnkiem i ostrą papryką

Zobacz więcej takich przepisów