Your browser does not support JavaScript!

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem - Krok 1

Filety śledziowe wyjmujemy z oleju, kroimy na 3-4-centymetrowe kawałki.

2.

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem - Krok 2

Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę obieramy, drobno siekamy. Kukurydzę z groszkiem osączamy z zalewy i przekładamy do miseczki.

3.

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem - Krok 3

W dwóch średnich lub w jednym dużym słoiku układamy kilka kawałków śledzi. Oprószamy je pieprzem, posypujemy cebulą, papryką, kukurydzą z groszkiem. W taki sam sposób układamy kolejne warstwy do wyczerpania składników.

4.

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem - Krok 4

Śledzie zalewamy olejem rzepakowym oraz octem. Słoik zakręcamy i odkładamy do lodówki na około 12 godzin. Kolorowe śledzie z warzywami podajemy z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

Kolorowe śledzie z kukurydzą i groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.