Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 7 suszonych moreli

  • 100 g masła orzechowego

  • 5 łyżek mielonych orzeszków ziemnych lub migdałów

  • 3-4 łyżki mleka

  • 3 łyżki syropu klonowego

  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

  • Szczypta soli

Dodatkowo:

  • Czekolada

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 1

Cieciorkę osączyć, przełożyć do malaksera. Dodać morele, masło orzechowe, mleko, syrop klonowy. Zmiksować na gładką masę. Wymieszać z pozostałymi składnikami.

2

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 2

Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i lekko docisnąć. Piec 15-18 minut w 180°C.

3

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 3

Przestudzić przez 10 minut, następnie pokroić.

4

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 4

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać batoniki. Odstawić do zastygnięcia.

:)

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu