Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 7 suszonych moreli
  • 100 g masła orzechowego
  • 5 łyżek mielonych orzeszków ziemnych lub migdałów
  • 3-4 łyżki mleka
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli

Dodatkowo:

  • Czekolada

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Składniki

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 1

Cieciorkę osączyć, przełożyć do malaksera. Dodać morele, masło orzechowe, mleko, syrop klonowy. Zmiksować na gładką masę. Wymieszać z pozostałymi składnikami.

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 2

Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i lekko docisnąć. Piec 15-18 minut w 180°C.

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 3

Przestudzić przez 10 minut, następnie pokroić.

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym - Krok 4

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polać batoniki. Odstawić do zastygnięcia.

Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym

•ᴗ• Batoniki z ciecierzycy z masłem orzechowym

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem

Sałatka z czerwoną fasolą, rzodkiewką i ogórkiem

Pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem

Pieczone pierogi z ziemniakami i groszkiem

Sałata z serem feta i koperkiem, podana na eleganckim talerzu – idealna propozycja na lekki i zdrowy posiłek.

Lasagne ze szpinakiem, koperkiem i kozim serem

Zobacz więcej takich przepisów