Bigos z grzybami i fasolą cannellini

Bigos z grzybami i fasolą cannellini

Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 750 g kiszonej kapusty
  • 300 g leśnych grzybów (świeżych lub mrożonych)
  • 100 g marchewki
  • 100 g cebuli
  • 100 ml oliwy
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w płatkach
  • 1 łyżeczka ziaren kolendry
  • 1 łyżeczka majeranku
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego
  • 3-4 ziarna jałowca
  • 2 liście laurowe
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Bigos z grzybami i fasolą cannellini - Składniki

Bigos z grzybami i fasolą cannellini - Krok 1

Cebulę kroimy w półplasterki lub piórka. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Bigos z grzybami i fasolą cannellini - Krok 2

W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo ⅓ kapusty, cebuli, grzybów, marchewki. Całość oprószamy przyprawami i powtarzamy czynności.

Bigos z grzybami i fasolą cannellini - Krok 3

Jako ostatnią warstwę wykładamy kapustę i skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190ºC i zapiekamy przez około 2 godziny lub do czasu, aż kapusta będzie miękka. W połowie czasu pieczenia mieszamy bigos drewnianą łyżką.

Bigos z grzybami i fasolą cannellini - Krok 4

Na 10 minut przed końcem dodajemy fasolę i doprawiamy do smaku, jeśli to konieczne.

Bigos z grzybami i fasolą cannellini

•ᴗ• Bigos z grzybami i fasolą cannellini
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Bułka pszenna z ziarnami sezamu i pieczoną ciecierzycą na drewnianej desce.

Chlebek z cieciorką i sezamem

Wstążki cukinii z tuńczykiem i fasolą

Wstążki cukinii z tuńczykiem i fasolą

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów