Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 120 g ciemnej czekolady
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 50 g mąki (np. ryżowej, jaglanej, kukurydzianej, pszennej)
  • 50 g masła orzechowego z migdałów lub innych orzechów
  • 50 g migdałów w słupkach
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 ml mleka
  • 40 g ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Składniki

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 1

Cieciorkę miksujemy z masłem orzechowym, cukrem i mlekiem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy.

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 2

Połowę czekolady siekamy i dodajemy do ciasta.

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 3

Do masy dosypujemy większość żurawiny i migdałów i pieczemy (forma o wym. 20×20 cm) 15 minut w temp. 180℃. Studzimy.

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 4

Wystudzone ciasto polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy migdałami i żurawiną.

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką

Turecka sałatka z kaszą, pieczonym bakłażanem i cieciorką

Wegańska sałatka jarzynowa

Wegańska sałatka jarzynowa

Ryba po grecku z kukurydzą

Pyszna ryba po grecku z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów