Your browser does not support JavaScript!

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 120 g ciemnej czekolady
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 50 g mąki (np. ryżowej, jaglanej, kukurydzianej, pszennej)
  • 50 g masła orzechowego z migdałów lub innych orzechów
  • 50 g migdałów w słupkach
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 ml mleka
  • 40 g ciemnego kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 1

Cieciorkę miksujemy z masłem orzechowym, cukrem i mlekiem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy.

2.

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 2

Połowę czekolady siekamy i dodajemy do ciasta.

3.

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 3

Do masy dosypujemy większość żurawiny i migdałów i pieczemy (forma o wym. 20×20 cm) 15 minut w temp. 180℃. Studzimy.

4.

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 4

Wystudzone ciasto polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy migdałami i żurawiną.

Smacznego!

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.