Your browser does not support JavaScript! Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 120 g ciemnej czekolady

  • 80 g cukru trzcinowego

  • 50 g mąki (np. ryżowej, jaglanej, kukurydzianej, pszennej)

  • 50 g masła orzechowego z migdałów lub innych orzechów

  • 50 g migdałów w słupkach

  • 50 g suszonej żurawiny

  • 50 ml mleka

  • 40 g ciemnego kakao

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 1

Cieciorkę miksujemy z masłem orzechowym, cukrem i mlekiem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy.

2

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 2

Połowę czekolady siekamy i dodajemy do ciasta.

3

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 3

Do masy dosypujemy większość żurawiny i migdałów i pieczemy (forma o wym. 20×20 cm) 15 minut w temp. 180℃. Studzimy.

4

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami - Krok 4

Wystudzone ciasto polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy migdałami i żurawiną.

:)

Brownie z cieciorki z żurawiną i migdałami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu