
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Jajka gotujemy na twardo lub półtwardo. Obieramy i kroimy na pół.
Oczyszczone warzywa kroimy wg uznania na kawałki wielkości kęsa.
W salaterce układamy liście sałaty i wykładamy kaszę prosto z torebki.
Układamy pokrojone warzywa i groszek.
Dodajemy jajka, posypujemy czarnuszką i oprószamy solą i pieprzem, jeśli to konieczne. Dekorujemy kwiatami.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej