Krok 1: Cebulę pokrój w piórka, a czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i czosnek. Smaż przez 3-4 minuty, aż zmiękną.
Krok 2: W dużym garnku zagotuj makaron spaghetti. W tym czasie na patelnię dodaj pomidory i wymieszaj. Całość gotuj przez około 5-7 minut.
Krok 3: Sos dopraw solą, pieprzem oraz suszonym oregano. Dodaj posiekane listki bazylii i ocet balsamiczny, mieszając dokładnie.
Krok 4: Do sosu dodaj odsączoną ciecierzycę i podgrzewaj całość przez kolejne 3 minuty. Odcedź ugotowany al dente makaron i wymieszaj go z sosem na patelni.
Krok 5: Podawaj spaghetti na talerzach, dekorując świeżymi listkami bazylii.
Krok 6: Twoje spaghetti z ciecierzycą jest gotowe, smacznego!
Napisz komentarz