Your browser does not support JavaScript! Spaghetti z ciecierzycą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

  • 3/4 puszki Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki (400 g)

  • 1 cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 200 g makaronu spaghetti

  • 2 łyżki octu balsamicznego

  • 1,5 łyżeczki suszonego oregano

  • Kilka listków bazylii

  • Olej

  • Sól i pieprz do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 1

Cebulę siekamy w piórka. Czosnek drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 3-4 minuty.

2

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 2

W dużym garnku gotujemy makaron spaghetti. W tym czasie na patelnię dodajemy pomidory, mieszamy. Gotujemy przez około 5-7 minut.

3

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 3

Sos doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy oregano, porwane liście bazylii oraz ocet balsamiczny. Mieszamy.

4

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 4

Do sosu dokładamy osączoną ciecierzycę. Podgrzewamy przez 3 minuty. Ugotowany al dente makaron odcedzamy i dokładamy do sosu, mieszamy.

5

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 5

Spaghetti nakładamy na talerze. Przed podaniem dekorujemy potrawę listkami bazylii.

:)

Spaghetti z ciecierzycą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu