Spaghetti z ciecierzycą

Spaghetti z ciecierzycą

Składniki

  • 3/4 puszki Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki (400 g)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1,5 łyżeczki suszonego oregano
  • Kilka listków bazylii
  • Olej
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Spaghetti z ciecierzycą - Składniki

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 1

Cebulę siekamy w piórka. Czosnek drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 3-4 minuty.

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 2

W dużym garnku gotujemy makaron spaghetti. W tym czasie na patelnię dodajemy pomidory, mieszamy. Gotujemy przez około 5-7 minut.

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 3

Sos doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy oregano, porwane liście bazylii oraz ocet balsamiczny. Mieszamy.

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 4

Do sosu dokładamy osączoną ciecierzycę. Podgrzewamy przez 3 minuty. Ugotowany al dente makaron odcedzamy i dokładamy do sosu, mieszamy.

Spaghetti z ciecierzycą - Krok 5

Spaghetti nakładamy na talerze. Przed podaniem dekorujemy potrawę listkami bazylii.

Spaghetti z ciecierzycą

•ᴗ• Spaghetti z ciecierzycą
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Kopytka z zielonego groszku

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką

Kaszotto z indykiem, szpinakiem i cieciorką

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Gulasz z ciecierzycą i szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów