Składniki

  • 2 puszki Białej Fasoli Cannellini Ugotowanej Na Parze Bonduelle – 175 g każda
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka pasty tahini
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka papryczki espellette lub papryki wędzonej w proszku
  • ½ pęczka zielonych szparagów
  • Koperek i mięta

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Kto powiedział, że hummus musi być tylko z ciecierzycy? Odkryj naszą wersję hummusu z białej fasoli cannellini, która jest nie tylko kremowa, ale i pełna smaku! Idealnie komponuje się ze szparagami. Czy jesteś gotowy, odkryć nowy smak w zaledwie 15 minut? Sprawdź, jak łatwo możesz zaskoczyć siebie i swoich bliskich!

Przygotowanie

Zmiksowany hummus z fasoli z puszki.

Krok 1: Zacznij od oddzielenia dwóch łyżek fasoli, które odłożysz na bok. Pozostałą fasolę wraz z zalewą zmiksuj w blenderze z dwoma ząbkami czosnku, oliwą, tahini, sokiem z cytryny oraz płatkami drożdżowymi. Dodaj sól i pieprz do smaku.

Podsmażanie białej fasoli na patelni.

Krok 2: Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj posiekany ząbek czosnku oraz odłożoną fasolę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, aż fasola zacznie nabierać złotego koloru. Wtedy dodaj paprykę, sól i pieprz, aby wzmocnić smak.

Podsmażanie szparagów na patelni.

Krok 3: W tym samym czasie, na tej samej patelni, podsmaż szybko szparagi po uprzednim odcięciu ich twardych końców, aby były chrupiące i pełne smaku.

•ᴗ• Hummus z białej fasoli cannellini - gotowe danie
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20białej%20fasoli%20cannellini%20firmy%20Bonduelle.

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Dlaczego warto wybrać hummus z białej fasoli?

Hummus z białej fasoli cannellini jest doskonałym źródłem białka i błonnika, co czyni go idealnym wyborem dla osób dbających o zdrową dietę. Fasola cannellini, znana również z lekkości i kremowej konsystencji, świetnie komponuje się zarówno w daniach na zimno, jak i na ciepło.

Wybierając hummus z białej fasoli, nie tylko korzystasz z jej zdrowotnych zalet, ale odkrywasz nowe smaki. Jest to fantastyczna alternatywa dla standardowego hummusu z ciecierzycy.

Chcesz wiedzieć, do czego jeszcze możesz wykorzystać białą fasolę? Sprawdź przepis na wege kotelty >>>

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym

Makaron ryżowy z tofu i papryką w sosie słodko-kwaśnym

Aromatyczna pizza z serem, kukurydzą i papryką, gotowa do podania.

Błyskawiczna pizza z patelni

Zobacz więcej takich przepisów