Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml

  • 2 czerwone papryki

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 papryczka chili świeża lub suszona

  • 3 łyżki soku z cytryny

  • 2 łyżki tahiny

  • 1 łyżeczka kuminu

  • 1/2 łyżeczki soli

  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku

  • Natka pietruszki

  • Oliwa

  • Czarny sezam

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Hummus z pieczoną papryką - Krok 1

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy nasiona, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200°C około 30 minut.

2

Hummus z pieczoną papryką - Krok 2

Upieczoną paprykę obieramy ze skóry i umieszczamy razem z cieciorką w malakserze. Miksujemy przez kilka sekund.

3

Hummus z pieczoną papryką - Krok 3

Dodajemy tahinę, czosnek, sok z cytryny i przyprawy (sól, kumin, chili) i ponownie miksujemy.

4

Hummus z pieczoną papryką - Krok 4

Hummus podajemy skropiony oliwą, z natką pietruszki, czarnym sezamem i wędzoną papryką.

:)

Hummus z pieczoną papryką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu