Hummus z pieczoną papryką

Hummus z pieczoną papryką

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 czerwone papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili świeża lub suszona
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki tahiny
  • 1 łyżeczka kuminu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Czarny sezam

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Hummus z pieczoną papryką - Składniki

Hummus z pieczoną papryką - Krok 1

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy nasiona, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200°C około 30 minut.

Hummus z pieczoną papryką - Krok 2

Upieczoną paprykę obieramy ze skóry i umieszczamy razem z cieciorką w malakserze. Miksujemy przez kilka sekund.

Hummus z pieczoną papryką - Krok 3

Dodajemy tahinę, czosnek, sok z cytryny i przyprawy (sól, kumin, chili) i ponownie miksujemy.

Hummus z pieczoną papryką - Krok 4

Hummus podajemy skropiony oliwą, z natką pietruszki, czarnym sezamem i wędzoną papryką.

Hummus z pieczoną papryką

•ᴗ• Hummus z pieczoną papryką
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Smalec z fasoli z karmelizowaną cebulą i gryczanymi skwarkami

Klopsiki z kukurydzą i pikantnym dipem

Klopsiki z kukurydzą i pikantnym dipem

Komosa ryżowa z ciecierzycą i fasolą z granatem, pomarańczą i ziołami

Komosa ryżowa z ciecierzycą i fasolą z granatem, pomarańczą i ziołami

Zobacz więcej takich przepisów