Składniki
Zobowiązania
Bonduelle
Jajka, buraczki i śledzie to świąteczne klasyki, które możemy wykorzystać do przygotowania wielkanocnych przekąsek. Mamy propozycję na jajka faszerowane na szybko, które można zrobić tuż przed rodzinnym śniadaniem. Prezentują się imponująco, dodając nieco intensywnego koloru do wielkanocnych dań. Zaskakują też połączeniem smaków. Sprawdź, jak zrobić jajka nadziewane buraczkami i śledziami!
Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!
Faszerowane jaja na Wielkanoc to przekąska, która często pojawia się na świątecznym stole. Zazwyczaj składnik główny podawany jest w towarzystwie kremowego majonezu lub sałatki jajecznej. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby w tym roku poszukać nowych przepisów na jajka nadziewane!
Możesz wykorzystać warzywa z puszki Bonduelle, m.in. zdrowe i pożywne strączki, które będą idealne na pastę. Po podsmażeniu staną się też chrupkim dodatkiem do nadzienia. Zestawmy je z ulubionymi ziołami, suszonymi pomidorami, pestkami dyni lub słonecznika czy orzechami. Będą też pasowały do śledzia, lekko łagodząc jego słony, intensywny smak. Taka wielkanocna przekąska sprawi, że świąteczne śniadanie będzie oryginalne i odświętne, bo wyjątkowe.
Napisz komentarz