Jajka faszerowane na Wielkanoc z buraczkami i śledziem

Jajka z buraczkami i śledziem na Wielkanoc

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Jajka, buraczki i śledzie to świąteczne klasyki, które możemy wykorzystać do przygotowania wielkanocnych przekąsek. Mamy propozycję na jajka faszerowane na szybko, które można zrobić tuż przed rodzinnym śniadaniem. Prezentują się imponująco, dodając nieco intensywnego koloru do wielkanocnych dań. Zaskakują też połączeniem smaków. Sprawdź, jak zrobić jajka nadziewane buraczkami i śledziami!

Przygotowanie

Śledzie i buraczki pokrojone w kostkę

Śledzie kroimy w drobną kostkę i mieszamy z buraczkami, majonezem, szczypiorkiem i przyprawami.

Wyjmowanie żółtek z jajek.

Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i dodajemy je pokruszone do nadzienia, mieszamy.

Gotowe nadzienie do jajek wielkanocnych

Nadzieniem faszerujemy białka jaj, posypujemy szczypiorkiem.

•ᴗ• Jajka faszerowane buraczkami - gotowe danie
http://Puszka%20gotowanych%20buraczków%20na%20parze%20marki%20Bonduelle%20-%20idealny%20składnik%20do%20szybkiego%20i%20zdrowego%20posiłku.

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Wielkanocne przekąski – jajka nadziewane

Faszerowane jaja na Wielkanoc to przekąska, która często pojawia się na świątecznym stole. Zazwyczaj składnik główny podawany jest w towarzystwie kremowego majonezu lub sałatki jajecznej. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby w tym roku poszukać nowych przepisów na jajka nadziewane!

Możesz wykorzystać warzywa z puszki Bonduelle, m.in. zdrowe i pożywne strączki, które będą idealne na pastę. Po podsmażeniu staną się też chrupkim dodatkiem do nadzienia. Zestawmy je z ulubionymi ziołami, suszonymi pomidorami, pestkami dyni lub słonecznika czy orzechami. Będą też pasowały do śledzia, lekko łagodząc jego słony, intensywny smak. Taka wielkanocna przekąska sprawi, że świąteczne śniadanie będzie oryginalne i odświętne, bo wyjątkowe.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Śniadaniowe shakshuka w żeliwnej patelni, podawana na drewnianym stole, otoczona puszkowanymi pomidorami.

Jajka zapiekane z fasolą i kukurydzą

Biała kiełbasa z warzywami z patelni - Krok 6

Biała kiełbasa z warzywami z patelni

Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami z szynką

Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami z szynką

Zobacz więcej takich przepisów