Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonej Zupy kremu kalafiorowej Bonduelle
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 200 g ziemniaków
  • 50 g gorgonzoli
  • 35 g orzechów laskowych
  • 25 ml oliwy z oliwek
  • 1-2 ząbki czosnku
  • Natka pietruszki
  • Sól, biały pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi - Składniki

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi - Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy lekko na oliwie. Nie rumienimy. Gdy zaczną mięknąć, dodajemy posiekany czosnek.

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi - Krok 2

Dodajemy mrożone warzywa i podsmażamy kolejne 3-5 minut. Następnie zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi - Krok 3

Gdy warzywa będą miękkie, miksujemy całość na gładki krem.

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi - Krok 4

Orzechy pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 10 minut, aż skórka się przypiecze. Wyjmujemy i lekko studzimy. Dłonią usuwamy skórkę.

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi - Krok 5

Do zmiksowanej zupy dodajemy kremówkę i doprawiamy do smaku. Podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia. Zupę podajemy posypaną orzechami, pokruszoną gorgonzolą i natką pietruszki.

Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi

•ᴗ• Krem z kalafiora z gorgonzolą i orzechami laskowymi

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zupa białkowa z jesiennych warzyw podana na talerzach

Zupa białkowa z jesiennych warzyw

Kotleciki z kaszy i marchewki

Kotleciki z kaszy i marchewki

Cukiniowe spaghetti z ciecierzycą i sezamem

Cukiniowe spaghetti z ciecierzycą i sezamem

Zobacz więcej takich przepisów