Kuskus wsypujemy do miseczki, dodajemy szczyptę soli i zalewamy wrzątkiem pół centymetra ponad powierzchnię kaszki. Przykrywamy i odstawiamy na 5-7 minut do napęcznienia. Po tym czasie kuskus spulchniamy widelcem.
Fasolkę szparagową wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy przez około 3 minuty, aż będzie miękka. Odcedzamy ją na sicie i przelewamy zimną wodą.
Cukinię kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobno siekamy. Koperek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cukinię, smażymy przez 7 minut. Dodajemy czosnek, fasolkę szparagową i odcedzony groszek. Smażymy przez około 1 minutę.
Na patelnię dodajemy kuskus, koperek, dolewamy 1 łyżkę oliwy, sok z cytryny, dodajemy sól i pieprz do smaku. Mieszamy i podgrzewamy przez 2 minuty.
Do kuskusu dodajemy pokruszony ser, mieszamy i nakładamy na talerz.
Napisz komentarz