Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 1

Kuskus wsypujemy do miseczki, dodajemy szczyptę soli i zalewamy wrzątkiem pół centymetra ponad powierzchnię kaszki. Przykrywamy i odstawiamy na 5-7 minut do napęcznienia. Po tym czasie kuskus spulchniamy widelcem.

2

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 2

Fasolkę szparagową wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy przez około 3 minuty, aż będzie miękka. Odcedzamy ją na sicie i przelewamy zimną wodą.

3

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 3

Cukinię kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, drobno siekamy. Koperek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy cukinię, smażymy przez 7 minut. Dodajemy czosnek, fasolkę szparagową i odcedzony groszek. Smażymy przez około 1 minutę.

4

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 4

Na patelnię dodajemy kuskus, koperek, dolewamy 1 łyżkę oliwy, sok z cytryny, dodajemy sól i pieprz do smaku. Mieszamy i podgrzewamy przez 2 minuty.

5

Kuskus z zielonymi warzywami - Krok 5

Do kuskusu dodajemy pokruszony ser, mieszamy i nakładamy na talerz.

:)

Kuskus z zielonymi warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu