Składniki

  • Groszek Tradycyjny Bonduelle 400 g
  • 250 ml roślinnej śmietanki do gotowania
  • 120 g nerkowców
  • 50 g cebuli
  • 5 g płatków drożdżowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g makaronu spaghetti
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • świeży tymianek do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Nerkowce moczymy 30-60 minut w gorącej wodzie. Następnie odcedzamy i miksujemy z czosnkiem i śmietanką roślinną na kremowy sos. W razie konieczności dolewamy mleka roślinnego lub wody do uzyskania konsystencji kremowego sosu.

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Cebulę pokrojoną w pióra przesmażamy na oliwie na złoty kolor.

Do zrumienionej cebuli dodajemy kremowy sos, płatki drożdżowe, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Całość podgrzewamy.

Dodajemy ugotowany al dente makaron i odcedzony groszek Bonduelle. Mieszamy.

I gotowe!

•ᴗ• Kremowy makaron z groszkiem – idealny obiad w 30 minut.
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle%20'Groszek%20Tradycyjny'%20-%20doskonały%20składnik%20wielu%20przepisów%20kulinarnych.

Groszek Tradycyjny Bez Pozostałości Pestycydów

Groszek Tradycyjny jest bez pozostałości pestycydów, ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Łosoś pieczony na risotto

Łosoś pieczony na risotto

Chrupiące krokiety serwowane z dipem czosnkowym i posiekana zieloną cebulką.

Krokiety ziemniaczane z fasolą

Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami

Kieszonki naleśnikowe z łososiem, groszkiem i pomidorami

Zobacz więcej takich przepisów