Your browser does not support JavaScript! Spaghetti z roślinnym kremowym sosem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • Groszek Tradycyjny Bonduelle 400 g

  • 250 ml roślinnej śmietanki do gotowania

  • 120 g nerkowców

  • 50 g cebuli

  • 5 g płatków drożdżowych

  • 1 ząbek czosnku

  • 250 g makaronu spaghetti

  • 20 ml oliwy z oliwek

  • sól i pieprz do smaku

  • świeży tymianek do smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Nerkowce moczymy 30-60 minut w gorącej wodzie. Następnie odcedzamy i miksujemy z czosnkiem i śmietanką roślinną na kremowy sos. W razie konieczności dolewamy mleka roślinnego lub wody do uzyskania konsystencji kremowego sosu.

2

Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

3

Cebulę pokrojoną w pióra przesmażamy na oliwie na złoty kolor.

4

Do zrumienionej cebuli dodajemy kremowy sos, płatki drożdżowe, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Całość podgrzewamy.

5

Dodajemy ugotowany al dente makaron i odcedzony groszek Bonduelle. Mieszamy.

:)

I gotowe!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu