
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Nerkowce moczymy 30-60 minut w gorącej wodzie. Następnie odcedzamy i miksujemy z czosnkiem i śmietanką roślinną na kremowy sos. W razie konieczności dolewamy mleka roślinnego lub wody do uzyskania konsystencji kremowego sosu.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę pokrojoną w pióra przesmażamy na oliwie na złoty kolor.
Do zrumienionej cebuli dodajemy kremowy sos, płatki drożdżowe, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Całość podgrzewamy.
Dodajemy ugotowany al dente makaron i odcedzony groszek Bonduelle. Mieszamy.
I gotowe!
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej