Składniki

  • 1 opakowanie Ryżu w 100% z brokuła Bonduelle 400 g
  • 300 g makaronu spaghetti
  • 100 g sera gorgonzola
  • 60 ml oliwy extra vergine
  • 50 g pistacji
  • 2-3 gałązki świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • Sok z ⅓ cytryny
  • Sól i pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Makaron z brokułowym pesto - Składniki

Makaron z brokułowym pesto - Krok 1

Pistacje miażdżymy w moździerzu niezbyt drobno.

Makaron z brokułowym pesto - Krok 2

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Podczas odcedzania zachowujemy kilka łyżek wody, w której się gotował.

Makaron z brokułowym pesto - Krok 3

Ryż z brokuła podsmażamy 3 minuty na oliwie. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny.

Makaron z brokułowym pesto - Krok 4

Dodajemy pokruszoną gorgonzolę i podgrzewamy chwilę, aż się roztopi. Dolewamy 3-4 łyżki wody, w której się gotował makaron. Doprawiamy obficie pieprzem i solą do smaku, jeśli to konieczne.

Makaron z brokułowym pesto - Krok 5

Mieszamy makaron z brokułowym pesto. Posypujemy pistacjami i posiekaną bazylią.

Makaron z brokułowym pesto

•ᴗ• Makaron z brokułowym pesto
http://Opakowanie%20ryżu%20Bonduelle%20z%20brokułami,%20gotowego%20w%203%20minuty%20–%20nowoczesny%20i%20szybki%20sposób%20na%20zdrowy%20dodatek%20do%20posiłku.

Ryż w 100% z brokuła

Ryż w 100% z brokułu to idealny sposób na zwiększenie ilości warzyw w codziennej diecie i urozmaicenie posiłków dla małych i dużych. Wystarczy go usmażyć na patelni, błyskawicznie ugotować lub upiec. Przygotuj go tak jak lubisz: zamiast ryżu w risotto, jako podstawę do kremów warzywnych i zapiekanek, dodatek do sałatek czy szybkiego pesto do makaronu.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pieczona pierś kurczaka nadziewana kukurydzą z chili i mozzarellą

Pieczona pierś kurczaka nadziewana kukurydzą z chili i mozzarellą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym

Zdrowa i aromatyczna zupa szpinakowa z grzybkami – idealna na zimową ucztę.

Zupa rybno-grzybowa ze szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów