Your browser does not support JavaScript!

Makaron z brokułowym pesto

Składniki

  • 1 opakowanie Ryżu w 100% z brokuła Bonduelle 400 g
  • 300 g makaronu spaghetti
  • 100 g sera gorgonzola
  • 60 ml oliwy extra vergine
  • 50 g pistacji
  • 2-3 gałązki świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • Sok z ⅓ cytryny
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Makaron z brokułowym pesto - Krok 1

Pistacje miażdżymy w moździerzu niezbyt drobno.

2.

Makaron z brokułowym pesto - Krok 2

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Podczas odcedzania zachowujemy kilka łyżek wody, w której się gotował.

3.

Makaron z brokułowym pesto - Krok 3

Ryż z brokuła podsmażamy 3 minuty na oliwie. Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny.

4.

Makaron z brokułowym pesto - Krok 4

Dodajemy pokruszoną gorgonzolę i podgrzewamy chwilę, aż się roztopi. Dolewamy 3-4 łyżki wody, w której się gotował makaron. Doprawiamy obficie pieprzem i solą do smaku, jeśli to konieczne.

5.

Makaron z brokułowym pesto - Krok 5

Mieszamy makaron z brokułowym pesto. Posypujemy pistacjami i posiekaną bazylią.

Smacznego!

Makaron z brokułowym pesto

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.