Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

Składniki

  • 1 opakowanie Szpinaku siekanego w kulkach Bonduelle 400 g
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 70 g cebuli
  • 30 g masła
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 op. makaronu świderki, ok. 400 g
  • ⅓ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • Sól i pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Makaron ze szpinakiem - Składniki

Makaron ze szpinakiem - Krok 1

Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku.

Makaron ze szpinakiem - Krok 2

Posiekaną cebulę szklimy na maśle. Następnie dodajemy szpinak i przesmażamy.

Makaron ze szpinakiem - Krok 3

Gdy szpinak odparuje z nadmiaru płynu, dodajemy czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz gałką.

Makaron ze szpinakiem - Krok 4

Dolewamy śmietankę i doprowadzamy do wrzenia.

Makaron ze szpinakiem - Krok 5

Dodajemy gorący makaron. Mieszamy.

Makaron ze szpinakiem

•ᴗ• Makaron ze szpinakiem

Komentarze 2

  • Floriana
    8 kwietnia 2022 o 13:21

    Jadłam makaron ze szpinakiem w sanatorium. Bardzo mi smakował. Dzisiaj zrobiłam go na obiad. Jest jeszcze lepszy.

    • Warzywne Inspiracje
      8 kwietnia 2022 o 13:33

      Wiadomo – domowy zawsze najlepszy <3

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Rigatoni z sosem śmietanowym

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zapiekanka ziemniaczana z kukurydzą i groszkiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zdrowa zupa jarzynowa

Zobacz więcej takich przepisów