Placki z cukinii z sosem czosnkowym
Placuszki z cukinii to prosty przepis krok po kroku – poezja smaku i jeden z ulubionych przepisów w polskim internecie. Można je przygotować w wersji oryginalnej, a także z dodatkiem fety. Polecamy podawać je z pysznym sosem czosnkowym – najlepiej przygotowanym zgodnie z przepisem krok po kroku ze zdjęciami na dip czosnkowy z bryndzy i groszku. Dip sprawdzi się jako smakowity dodatek do chleba. Warto zatem przygotować do więcej i odłożyć część do podania na chleb.
Proste placuszki – przepis krok po kroku
Wystarczy kilka składników, kilka minut i gotowe. Jeśli lubisz proste placuszki, warto skorzystać z tego przepisu. Doskonale sprawdzą się również proste placuszki z dodatkiem fety i czerwonej fasoli – sprawdź przepis z apetycznymi zdjęciami.
Możesz zastąpić niektóre składniki, urozmaicając przepis i dodając fety i mięty. Pasuje do przepisu również boczek i pestki dyni. Chrupiące pestki dyni można dodać do ciasta na proste placuszki. Pestki dyni warto uprażyć przez kilka minut na patelni. Jeśli zdecydujemy się na boczek, można go też uprażyć na patelni. Kilka minut i gotowe!
Placki z sosem czosnkowym czy bez?
Wszystko zależy od tego, jaki typ dania chcemy podać. Sos czosnkowy pasuje do prostych placuszków podawanych jako przekąska. Jeśli podajemy je jako danie główne, możemy podać je z sosem mięsnym lub warzywnym. Jeśli zdecydujemy się na dodatek fety i mięty, sos nie jest konieczny.
Boczek do placków?
Tak! Jeśli lubisz zdecydowane smaki, wędzony boczek sprawdzi się doskonale do placków z sosem czosnkowym. Poezja smaku! Możesz w ten sposób urozmaicić dowolny przepis na wytrawne placuszki. Ten typ dania zachwyci wiele osób.
Napisz komentarz