Sałatka śledziowa z cieciorką i natką pietruszki

Sałatka z ciecierzycy i śledzia z ziołami na drewnianej desce - idealne połączenie smaków i zdrowia.

Składniki

Na sos:

  • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki ostrej musztardy
  • sok z 1/2 cytryny

 

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Składniki do przygotowania zdrowego posiłku: świeże zioła, cytryna, filety rybne i gotowane rośliny strączkowe.

Cieciorkę przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy podzielone na kawałki śledzie i drobno posiekaną natkę pietruszki.

Składniki na sos dokładnie mieszamy i polewamy nim śledzie z cieciorką.

Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut.

•ᴗ• Sałatka z ciecierzycy i śledzi na drewnianej desce.
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kurczak po toskańsku z gnocchi z fasoli

Kurczak po toskańsku z gnocchi z fasoli

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

Pierogi z kapustą, grzybami i fasolą cannellini

Pierogi z soczewicą

Pierogi z soczewicą

Zobacz więcej takich przepisów