Sałatka śledziowa z cieciorką i natką pietruszki

Składniki

Na sos:

  • 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki ostrej musztardy
  • sok z 1/2 cytryny

 

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Cieciorkę przekładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy podzielone na kawałki śledzie i drobno posiekaną natkę pietruszki.

Składniki na sos dokładnie mieszamy i polewamy nim śledzie z cieciorką.

Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 30 minut.

•ᴗ•

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Jajka faszerowane awokado, marynowanymi pieczarkami i korniszonami

Piernik z buraków z bakaliami

Piernik z buraków z bakaliami

Warstwowa sałatka z szynką, serem i rzodkiewką

Warstwowa sałatka z szynką, serem i rzodkiewką

Zobacz więcej takich przepisów