Spaghetti z hummusem i sezamem

Spaghetti z hummusem i sezamem

Składniki

  • ½ puszki (130 g) Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml i cała zalewa z puszki
  • 120 g makaronu spaghetti
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 łyżek tahini
  • 4 łyżki sezamu
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka kuminu
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • Sok z 1 cytryny
  • Sól

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Spaghetti z hummusem i sezamem - Składniki

Zagotowujemy wodę na makaron. Solimy 1 łyżką soli. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Spaghetti z hummusem i sezamem - Krok 2

W tym czasie przygotowujemy hummus. Do blendera wrzucamy połowę puszki cieciorki i wlewamy całą zalewę. Dodajemy tahini, czosnek, sok z połowy cytryny, pieprz cayenne, kumin i olej sezamowy. Miksujemy na gładką masę. Dosalamy do smaku.

Spaghetti z hummusem i sezamem - Krok 3

Gdy makaron się ugotuje, na patelni rozgrzewamy hummus. Dodajemy makaron i smażymy, mieszając, aż makaron połączy się z hummusem. Przed podaniem posypujemy sezamem i skrapiamy pozostałą połową soku cytryny.

Spaghetti z hummusem i sezamem

•ᴗ• Spaghetti z hummusem i sezamem
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Białe kiełbaski w stylu barbecue

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Risotto z groszkiem i miętą

Makaron z pesto z rukoli z czarną fasolą

Makaron z kremowym pesto z czarną fasolą

Zobacz więcej takich przepisów