Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • ½ puszki (130 g) Cieciorki “Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml i cała zalewa z puszki

  • 120 g makaronu spaghetti

  • 1 ząbek czosnku

  • 5 łyżek tahini

  • 4 łyżki sezamu

  • 1 łyżka oleju sezamowego

  • 1 łyżeczka kuminu

  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne

  • Sok z 1 cytryny

  • Sól

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

Zagotowujemy wodę na makaron. Solimy 1 łyżką soli. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Spaghetti z hummusem i sezamem - Krok 2

W tym czasie przygotowujemy hummus. Do blendera wrzucamy połowę puszki cieciorki i wlewamy całą zalewę. Dodajemy tahini, czosnek, sok z połowy cytryny, pieprz cayenne, kumin i olej sezamowy. Miksujemy na gładką masę. Dosalamy do smaku.

3

Spaghetti z hummusem i sezamem - Krok 3

Gdy makaron się ugotuje, na patelni rozgrzewamy hummus. Dodajemy makaron i smażymy, mieszając, aż makaron połączy się z hummusem. Przed podaniem posypujemy sezamem i skrapiamy pozostałą połową soku cytryny.

:)

Spaghetti z hummusem i sezamem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu