Your browser does not support JavaScript!

Świeży łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 1 filet z łososia (ok. 400 g)
  • 30 g parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 cytryna
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej
  • Zielona część dymki
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Świeży łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem - Krok 1

W rondelku z grubym dnem umieszczamy szpinak. Podlewamy odrobiną wody. Rozmrażamy. Gdy woda odparuje, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i gałkę. Szpinak studzimy i odciskamy nadmiar wody.

2.

Świeży łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem - Krok 2

Jeśli mamy łososia ze skórą – usuwamy ją. Myjemy filet i osuszamy. Układamy na cieście francuskim. Doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.

3.

Świeży łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem - Krok 3

Na łososiu układamy szpinak i starty parmezan. Zawijamy ciasto.

4.

Świeży łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem - Krok 4

Smarujemy ciasto rozkłóconym jajkiem.

5.

Świeży łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem - Krok 5

Pieczemy 30 minut w 200ºC. Łososia podajemy w plastrach z kawałkami cytryny, posypanego posiekaną dymką.

Smacznego!

Świeży łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.