Your browser does not support JavaScript! Tatar ze śledzia i buraczków - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Przygotowanie

Śledzie odsączamy z oleju i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy połowę buraczków z zalewą i wszystko doprawiamy do smaku. Mieszamy i zamykamy w szczelnym naczyniu, aby śledzie przeszły smakiem buraków.


Ryż w 100% z marchewki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i mieszamy z ziarnami granatu. Następnie doprawiamy do smaku.

W głębokim naczyniu mieszamy resztę buraków z mlekiem kokosowym i miksujemy na jednolitą masę.

Do marynowanych śledzi z burakami dodajemy przyprawy i olej oraz ocet, a także pokrojone w kostkę awokado.

Marynowane śledzie z burakami wykładamy na półmisek. Dekorujemy buraczanym musem, grzybami,marchewką z granatem oraz minikiwi.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Szef Kuchni Michał Góra

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu