Your browser does not support JavaScript! Chleb z fasoli - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Chleb z fasoli - Krok 1

Fasol臋 os膮czamy z zalewy i miksujemy.

2

Chleb z fasoli - Krok 2

Do zmiksowanej fasoli dodajemy jajka, oliw臋 oraz s贸l. Mieszamy dok艂adnie.

3

Chleb z fasoli - Krok 3

M膮k臋 mieszamy z proszkiem do pieczenia.

4

Chleb z fasoli - Krok 4

Do masy fasolowej dodajemy m膮k臋 z proszkiem i mieszamy dok艂adnie.

5

Chleb z fasoli - Krok 5

Mas臋 przek艂adamy do foremki keksowej wy艂o偶onej pergaminem i pieczemy ok. 35-40 minut w 190鈩.

:)

Chleb z fasoli

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu