Wegetariański gulasz z fasolą i pieczarkami to pyszna propozycja dla miłośników roślinnych dań. Gulasz ten doskonale sprawdzi się jako sycący obiad lub kolacja, szczególnie w chłodniejsze dni. Dzięki połączeniu fasoli, pieczarek i aromatycznych przypraw, danie zyskuje głęboki smak, który zachwyci każdego.
Szukasz innych wegetariańskich przepisów? Sprawdź wegetariańskie enchiladas po meksykańsku! >>>
Jak zrobić gulasz wegetariański? Przepis na warzywny gulasz pełen smaku
Wegetariański gulasz możesz wzbogacić o inne smaki, dodając do niego ulubione przyprawy, takie jak kumin, wędzoną paprykę, oregano czy ziele angielskie. Jeżeli natomiast zastanawiasz się, jakie warzywa do gulaszu możesz jeszcze dodać – tutaj również nie musisz się ograniczać. Wykorzystaj ulubione warzywa, które dodadzą do potrawy jeszcze więcej wartości odżywczych.
Możesz również eksperymentować z dodatkiem sosu sojowego lub kilku kropli octu balsamicznego, co nada potrawie delikatnie kwaskowaty akcent. Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj szczyptę chili.
Wegetariański gulasz z fasolą i pieczarkami to danie pełne białka roślinnego, szczególnie dzięki wykorzystaniu fasoli i ciecierzycy. Dodatek pieczarek wzbogaca gulasz o witaminy z grupy B, a papryka dostarcza sporo witaminy C. To pożywne danie bez mięsa inspirowane tradycyjnym polskim obiadem – idealne dla osób, które chcą urozmaicić swoją dietę wegetariańską.
A może masz ochotę na coś lżejszego? Wypróbuj sałatkę z kuskusem i miksem sałat! >>>
Bardzo smaczny, często gości na moim stole 🙂
Bardzo nam miło, że polubiłaś ten przepis! Jest pyszny, sycący – idealny na obiad! Pozdrawiamy Cię serdecznie 🙂