Your browser does not support JavaScript! Gulasz wegetariański - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Gulasz wegetariański - Krok 1

Kroimy czosnek i cebulkę. Wrzucamy do garnka i podsmażamy na oliwie.

2

Gulasz wegetariański - Krok 2

Płuczemy mix warzyw, pomidorki kroimy na połówki, paprykę w kostkę, pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka.

3

Gulasz wegetariański - Krok 3

Do lekko podduszonych warzyw dodajemy pomidory z puszki. Gulasz gotujemy przez ok. 30 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.

4

Gulasz wegetariański - Krok 4

Gulasz podajemy posypany posiekaną natką pietruszki.

:)

Gulasz wegetariański

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu