- Szykujemy wybrany sos lub kilka sosów (jeśli chcemy przygotować kilka wariantów sałatki). Pakujemy go do słoiczka.
Składniki
Składniki:
Składniki na sosy:
Sos klasyczny:
Sos fit cytrynowy:
Sos chrzanowy:
Sos pikantny:
Zobowiązania
Bonduelle
Lubisz sałatkę jarzynową, ale chcesz ją ulepszyć? A może już ci się znudziła i po prosu szukasz alternatywy dla tej tradycyjnej polskiej przystawki? Zobacz, jak za pomocą naszych 4 sosów możesz zmienić sałatkę warzywną nie do poznania. Sprawdź, który smak odpowiada ci najbardziej
Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.
Nadaj swojej sałatce jarzynowej nowego wymiaru i spraw, by była jeszcze lepsza z naszymi wskazówkami:
Pamiętaj także, że w sałatce istotne są składniki i sposób ich krojenia:
Miłość od Kuchni przychodzą z nietypowym pomysłem: połączenie sałatki jarzynowej z… kotletem! Tak podkręcone danie z pewnością zachwyci gości.
Potrzebujesz jedynie: 400 g ziemniaków, 1 /2 posiekanego pora, 3 rozgniecionych ząbków czosnku, 1/4 selera, 2 marchewek, 2 pietruszek, pieprzu, 3-4 łyżek majonezu, 150g boczku wędzonego, puszkę 212ml groszku Bonduelle, puszkę 425 ml kukurydzy Bonduelle i 2 rosołowe piramidki smaku.
Przygotowanie: Boczek wytapiamy i podsmażamy, aż będzie chrupki. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, ale pilnujemy by ich nie rozgotować. Seler, marchewkę i pietruszkę gotujemy z piramidami smaku aż będą miękkie. Ugotowane warzywa studzimy i przeciskamy przez krajak do warzyw. Dodajemy groszek Bonduelle, kukurydzę Bonduelle, boczek, por, majonez, pieprz, czosnek i dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Napisz komentarz