Your browser does not support JavaScript! Jajecznica z kukurydzą, chili i świeżymi ziołami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)


Przygotowanie

1

Jajecznica z kukurydzą, chili i świeżymi ziołami - Krok 1

Cebulę (bez szczypiorku) kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym maśle, aż się zeszkli. Kukurydzę z chili osączamy i dodajemy do cebuli, podsmażamy przez chwilę.

2

Jajecznica z kukurydzą, chili i świeżymi ziołami - Krok 2

W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy tymianek, doprawiamy solą.

3

Jajecznica z kukurydzą, chili i świeżymi ziołami - Krok 3

Szczypiorek drobno siekamy. Gotową masę wlewamy na patelnię, mieszamy do czasu ścięcia się jajek. Przed podaniem jajecznicę posypujemy szczypiorkiem.

:)

Jajecznica z kukurydzą, chili i świeżymi ziołami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu